Resultaat 1–24 van de 301 resultaten wordt getoond

Glijmiddel 

Het gebruik van glijmiddel kan diverse redenen hebben. Soms moet je die zoeken op lichamelijk vlak, om nadrukkelijk het plezier tussen de lakens te vergroten. Niet voor niets vind je in vrijwel elk huis wel een flesje glijmiddel.

Assortiment


Glijmiddel breng je aan op de erogene zones 

Glijmiddel is - voor wie het niet weet- een vloeistof of een vloeibaar goedje dat kan worden gebruikt om de stroefheid bij seksuele handelingen in de vorm van vrijen, masturberen, geslachtsgemeenschap te verminderen. Doorgaans wordt glijmiddel aangebracht op erogene zones. Ook bij anale seks wordt in negen van de tien keer een glijmiddel gebruikt. Dit omdat dit nu een plek is waar van nature geen vocht aangemaakt wordt. Glijmiddel wordt ook vaak gebruikt als je met je seks speelgoed aan de slag, bij condoomgebruik of als de vrouw te weinig vaginale afscheiding heeft.

Vaginale afscheiding en voorvocht

Glijmiddel wordt ook gebruikt als mensen snelle seks willen en het lichaam niet de tijd krijgt om zelf voldoende vocht aan te maken. Ook als sprake is van zeer langdurige seks wordt vaak een dergelijk middel gebruikt. Vaak is glijmiddel niet per se nodig. De vagina van de vrouw scheidt als sprake is van opwinding zelf namelijk vocht af. Ook de man doet een duit in het zakje door de aanmaak van voorvocht. Je kunt dit wel de natuurlijke glijmiddelen noemen.

Soms ligt de vocht aanmaak bij de vrouw stil

Soms echter zijn er situaties dat de aanmaak van natuurlijk glijmiddel achterblijft of zelfs uitblijft. Vrouwen merken dat bijvoorbeeld na een zwangerschap, door medicijngebruik en gedurende de overgang. Ook als sprake is van chemotherapie kan de vocht aanmaak bij de vrouw stil komen te liggen. Het is belangrijk dat de vagina voldoende vochtig is. Is die te droog en vindt er penetratie plaats, dan kan dit beschadigingen opleveren aan de binnenkant van de vagina.

Meer plezier tussen de lakens

Veel mensen gebruiken glijmiddel; ook omdat ze de seks dan gewoon lekkerder en prettiger vinden, het vergroot dus ook nog eens het genot tussen de lakens. Logisch dus dat je in elk huis wel ergens een flesje glijmiddel vindt. Overigens zijn er verschillende soorten glijmiddel beschikbaar, bijvoorbeeld met een geurtje. Kijk goed wat er in het middel is opgenomen en koop precies dat middel dat het beste bij jou past. Er is namelijk volop keuze. Meer dan voldoende keuze zelfs.

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.