Bondage; alle tips en trucs uitgelegd!

Bondage; alle tips en trucs uitgelegd! - bondage

Hou jij van BDSM? Lang niet iedereen zal dit openlijk willen bespreken. Er rest toch een taboe op BDSM. De laatste jaren wordt dit gelukkig steeds minder. Bondage is zeer geschikt voor iedereen die wat wil uitproberen of graag experimenteert.    

BDSM kort uitgelegd!

Wanneer je aan BDSM gaat beginnen vliegen de termen je om de oren. Wat is bondage? Wij leggen het aan je uit. BDSM staat voor bondage en discipline, dominantie en submissie, sadisme en masochisme. Bondage en discipline gaan vaak samen. Dit komt omdat je bij bondage iemand beperkt in de beweging, maar tevens ook controle over diegene wil uitoefenen. Degene die controle heeft noem je dominant ofwel de dom. De andere persoon, degene die juist de macht uit handen geeft is de submissive ofwel sub.

Beginnen aan bondage? 3 bondage tips voor een leuke ervaring!

Ga jij bondage uitproberen? Leer jezelf opnieuw kennen door te experimenteren ermee. Accepteer je seksuele voorkeuren en behoeften. Ervaar geen schaamte en geniet vooral.

 1. Experimenteer veilig
  Wanneer je gaat starten met bondage, dan is het van groot belang om goed te communiceren met elkaar. Bespreek van tevoren wat je wel of niet wil uitproberen. Zorg dat je achteraf van elkaar weet wat ieder lekker en fijn vindt. Voor een goede veiligheid kun je een stopwoord afspreken.
 2. Experimenteer op jouw niveau
  Stem je bondage technieken en bondage toys af op jullie ervaringsniveau. Als beginner gebruik je bijvoorbeeld een bondage set zodat er verschillende speeltjes zijn om uit te proberen. Wanneer je vaker hebt geëxperimenteerd, dan kun je speeltjes gebruiken zoals bondage touw of een bondage harnas. Als expert kun je knevels of maskers gaan gebruiken. Je kunt gaan voor een techniek zoals zelfbondage. Deze techniek is alleen geschikt voor de zeer ervaren gebruiker omdat er niemand is die kan ingrijpen, mocht dit nodig zijn.
 3. Experimenteer vrijwillig
  Het lijkt zo logisch, echter is het desondanks goed om te benoemen dat al jullie experimenten vrijwillig moeten zijn. Zorg dat je elkaars grenzen respecteert en dring elkaar geen dingen op. Ga niet over je eigen grenzen heen, maar ook niet over die van een ander.

Bondage technieken en speeltjes!

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen. Voor ieder ervaringsniveau zijn er mogelijkheden. Het is handig om een workshop of tutorial te volgen. Je kunt dit online doen als je dat prettiger vindt. Zo kun je precies ontdekken welke techniek voor jou handig is. Ook kun je langsgaan bij een bondage shop om meer te weten te komen. Lees onderstaand een aantal voorbeelden van technieken die je kunt uitproberen.

 • Ervaar prikkeling van zintuigen
  Daag elkaar uit door elkaars zintuigen te prikkelen. Gebruik bijvoorbeeld een kietelaar, een blinddoek of kaarsvet.
 • Spanking
  Spanking betekent slaan of een tik geven. Je kunt als beginner goed starten met spanking. Begin eens met een zachte tik met je hand op de billen. Of ga een stapje verder door een zweep of paddle te gebruiken.
 • Bondage
  Je kunt beginnen met elkaar vast te binden. Dit kun je doen met bondage tape, touwen of bondage handboeien. Kom in de stemming door de juiste sfeer te creëren. Gebruik een masker, bondage lingerie of lak lakens.
 • Discipline
  Wie is de baas en wie niet? Geef als dominante de opdrachten aan je sub. Start klein als beginner en bouw het op als je ervaren bent. Je kunt denken aan opdrachten zoals het aannemen van een standje, voorspel, masturbatie, bewegingsbeperking met een knevel of een rollenspel.

 

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.