Condoom maat bepalen?

Condoom maat bepalen? - condoom maat
Condoom maat bepalen? 2

Condoom bestellen? De juiste condoommaat is cruciaal!

Een condoom is één van de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen. Ga jij een condoom kopen? Dan is het eerste waar jij naar kijkt veelal de maat. Jouw condoommaat is cruciaal in het gebruik en werkzaamheid. Wij geven je graag informatie over hoe jij zelf het beste jouw condoommaat kunt bepalen. Lees snel verder.

Waarom zou ik een condoom gebruiken? Kom alles te weten!

Het condoom is een bekend voorbehoedsmiddel. Wat is een condoom nu eigenlijk? Een condoom is een rekbaar zakje dat je over de penis heen rolt voordat je seks hebt. Dit zakje vangt sperma op. Het gebruik heeft veel voordelen wanneer je deze correct gebruikt. Als enige voorbehoedsmiddel voorkomt een condoom seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Daarnaast worden condooms vooral gebruikt omdat het een zwangerschap kan voorkomen. Er zijn condoom in vele varianten. Zo kun je denken aan condooms die natuurlijk aanvoelen of juist dikker zijn zodat je zo veilig mogelijk kunt vrijen.

Waarom is de condoom maat belangrijk?

Wanneer een condoom goed gebruikt wordt heeft deze zo’n 95% betrouwbaarheid. Het gebruik en de maat zijn cruciaal anders neemt de werkzaamheid af of werkt hij helemaal niet. Gebruik een condoom voor het juiste doel. Een dikkere condoom gebruik je voor extra veiligheid. Een condoom met smaak of aroma is uitermate geschikt wanneer er afgewisseld wordt tussen seks en pijpen. Het condoom moet comfortabel zitten en goed aansluiten. Je rolt het uit over de lengte van de penis waardoor er een beetje ruimte met lucht in het uiteinde overblijft. Het blijft goed op zijn plaatst totdat je het niet meer nodig hebt. Een te groot of te klein condoom kan scheuren. Hoe weet je of een maat goed is of niet? Lees onze 5 tips zodat jij weet of de condoom goed zit!

  1. Het condoom gaat niet goed om.
  2. Het condoom blijft niet goed zitten (glijdt af, knelt of zit strak).
  3. Het condoom rolt vanzelf terug.
  4. De erectie wordt minder.
  5. Het condoom scheurt.

Hoe kun je jouw condoommaat bepalen? Wij helpen je verder!

Wanneer je jouw condoommaat gaat bepalen heb je de omtrek en de nominale breedte nodig. Het gaat hierbij niet om de lengte omdat een condoom voor een gedeelte opgerold kan blijven zitten. Welke maat condoom jij nodig hebt hangt af van de omtrek van jouw penis. Daarnaast gebruiken fabrikanten de nominale breedte. De nominale breedte is de breedte van een condoom als deze plat op een oppervlak ligt. Wanneer je de juiste condoom maat wilt weten kan je als eerste de omtrek van jouw penis opmeten wanneer je een erectie hebt.  Daarna kun je de nominale breedte van de condoom bepalen door de onderstaande tabel te gebruiken als advies.

Gemeten omtrekNominale breedte condoom
tot 10 cm 47 mm
10 – 11 cm49 mm
11 – 11,5 cm53 mm
11,5 – 12 cm57 mm
12 – 13 cm60 mm
13 – 14 cm64 mm
14 cm69 mm

Wanneer je de tabel hebt gebruikt, kun jij kijken op de verpakking. De maat van een condoom staat namelijk vermeld op de verpakking. Er zijn condooms in allerlei maten. Er zijn zowel kleinere maten als grote maten. Zo weet jij exact welke condoommaat geschikt is voor jou. Neem eens kijkje tussen ons assortiment condooms.


Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.