Het beste glijmiddel kopen? De verschillende soorten op een rij!

Het beste glijmiddel kopen? De verschillende soorten op een rij! - glijmiddel

Glijmiddel kopen? Er zijn zoveel opties dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Zo zijn er glijmiddelen voor vrouwen, die eetbaar zijn of die een stimulerende werking hebben. Wij maken je graag wegwijs en helpen je bij jouw aankoop van glijmiddel door praktische informatie te geven en een toelichting te geven over de soorten glijmiddel.

Welke soorten glijmiddel zijn er?

Wanneer je glijmiddel gaat kopen, is het handig om te weten wat de verschillende soorten glijmiddelen zijn. We zetten ze voor je op een rij.

 • Glijmiddel op waterbasis
  Dit soort glijmiddel is geschikt voor o.a. (sexy) kleding, seksspeeltjes en op je huid. Het maakt geen vlekken en tast je speeltje niet aan. Dit glijmiddel voelt vaak het meest natuurlijk aan. Let wel op!  Het is vaak sneller opgedroogd en het kan ook zorgen voor een infectie van je vagina wanneer er een smaakje aan toegevoegd is (door de glycerine die er in zit). Kies ook eens voor een natuurlijk glijmiddel.
 • Glijmiddel op siliconen
  Siliconen glijmiddel wordt veel gebruikt voor speeltjes of op het lichaam, omdat het langdurig werkt en niet snel opdroogt. Je hebt er minder van nodig. De onverwachte wending is dat je dit glijmiddel niet op je speeltjes van siliconen mag gebruiken. Het is geen tip, maar echt een voorwaarde. Wanneer je dit wel doet, kunnen schadelijke stoffen vrijkomen en kan je speeltje beschadigen.
 • Glijmiddel op oliebasis
  Een glijmiddel op oliebasis wordt vaak gebruikt voor massages. Dat klinkt vast goed, maar je moet wel opletten waarvoor je het gebruikt. Dit vettige glijmiddel kan niet worden gebruikt voor speeltjes of condooms. Daar kan het gaten inmaken! Vaak wordt Vaseline ook een alternatief voor glijmiddel. Vaseline als glijmiddel is geen goede optie, omdat dit ervoor kan zorgen dat een condoom scheurt. Mannen kunnen het wel gebruiken bij het aftrekken.

Hou je opties open? Kies voor speciaal glijmiddel!

Er zijn niet alleen verschillende soorten glijmiddel, maar ook allerlei leuke extra’s mogelijk. Zo zijn er diverse kleuren, smaken of geuren. Er zijn ook glijmiddelen beschikbaar die een specifieke werking hebben zoals verdovend glijmiddel (anale stimulatie).

 • Verdovend glijmiddel
  Er is glijmiddel die een verdovende stof bevat. Dit wordt bijvoorbeeld voor anale stimulatie gebruikt. Je kunt dit ook gebruiken om je orgasme uit te stellen, omdat het je erectie kan verslappen.
 • Tintelend glijmiddel
  Er is glijmiddel dat een tintelend gevoel geeft. Dit kan overheerlijke sensaties geven die jou extra opwinden.
 • Verwarmend of verkoelend glijmiddel
  Er zijn stimulerende glijmiddelen die een licht warm of koel gevoel geven. Dit effect kan zeer stimulerend zijn.
 • Glijmiddel met een smaak of aroma
  Het reguliere glijmiddel smaakt niet echt lekker. Glijmiddel met een smaak of aroma kan fijn zijn. Het is handig voor bij het pijpen, beffen of wanneer je seks met vingeren afwisselt.

Het is vooral belangrijk dat je van tevoren kijkt waarvoor je het wil gaan gebruiken en je het soort glijmiddel koopt wat daarbij past.

 

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.