Friends with benefits. Iets voor jou of niet?

Friends with benefits. Iets voor jou of niet? - friends with benefits

De term friends with benefits hoor je vaak. Kijk een film of serie en het komt er al snel in voor. Ook in magazines of in gesprekken met je vrienden zal het vast eens besproken zijn. Weet jij eigenlijk wel wat friends with benefits betekent? Lees verder om er meer over te weten te komen.     

Wat betekent friends with benefits?

We zullen maar even bij het begin starten. We geven je graag de friends with benefits betekenis. Friends with benefits, seksbuddy ofwel fwb als afkorting vertaalt naar vrienden met voordelen. Een friends with benefits relatie is een relatie met een vriend of vriendin. In deze relatie ken je elkaar, heb je seks met elkaar, maar kies je bewust niet voor een vaste relatie.

Friends with benefits regels

Wanneer je aan een fwb relatie begint dan is het handig om de regels van tevoren te bespreken. Het is goed dat beide partijen weten dat het om een seksuele relatie gaat. Zo worden de verwachtingen duidelijk en weet je allebei waar je aan toe bent. Daarnaast kun je afspraken maken over veilige seks of welke seksuele handelingen jullie wel of niet willen doen met elkaar. Soms kun je gaan voor een vluggertje of juist een uitgebreide vrijpartij. Zorg dat je er allebei volledig achter staat.

Friends with benefits: de voordelen en nadelen op een rij!

Fwb vinden? Het lijkt alsof een friend with benefits relatie alleen maar voordelen heeft. Echter zitten er overal voor- en nadelen aan. Wij zetten ze op een rij. Zo kun jij bepalen of een fwb iets is wat bij jou past.

 1. Emoties
  Bij een fwb relatie kan het zijn dat er toch meer gevoelens bij komen kijken. De band kan dan meer worden dan vriendschap en seks. Het is goed om bij elkaar te polsen of dit het geval is. Zo kan er sprake zijn van verliefdheid of jaloezie. Een seksbuddy is voor seks en is anders dan een partner waarmee je allerlei dingen deelt. Een fwb relatie kan ook een positief effect hebben op je emoties. Het kan je meer zelfvertrouwen geven en je vrijer maken.
 2. Experimenteren
  Bij een seksbuddy kan het zijn dat jij je meer op je gemak voelt of wil experimenteren omdat er geen verwachtingen zijn en het geen lange termijn commitment is. Wellicht trek je sneller mooie lingerie aan of probeer je seks in het openbaar. Hierdoor leer je jezelf en jouw behoeften beter kennen. Het kan ook zijn dat je je grenzen meer moet bewaken omdat je elkaar minder goed kent.
 3. Veilige seks
  Wanneer je een fwb hebt kun je afspraken maken over veiligheid. Je kunt bespreken of je andere sekspartners hebt. Daarnaast kun je SOA’s voorkomen doordat je niet iedere keer wisselt van sekspartner. Gebruik een voorbehoudsmiddel zoals een condoom of de pil.
 4. De relatie beginnen of beeindigen
  Een seksbuddy kan heel leuk zijn, maar het kan ook zijn dat je hierdoor niet meer op zoek gaat naar een vaste relatie. Zorg dat je van tijd tot tijd nadenkt over of je iemand zoekt om lief en leed mee te delen of alleen op zoek bent naar seks. Een seksbuddy heeft een beperkte duur doordat één van de partijen een vaste relatie krijgt of er gevoelens bij komen kijken.
 5. Vertrouwen en beschikbaarheid
  Bij een friend with benefits heb je gemakkelijk seks wanneer je dat wilt en kan dit met iemand die je vertrouwt. Er zijn geen verplichtingen. Dit kan heel fijn zijn, maar het kan ook zijn dat je gevoelens veranderen. Besef dat dit type relatie niet geschikt is om iemand op jou verliefd te laten worden.

Misschien is een friend with benefits echt iets voor jou, maar het is ook niet erg als dit niet bij je past. Het heeft voor- en nadelen. Zorg dat je kiest voor iets waar jij volledig achter staat.

 

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.