Hoe gebruik je een dildo? De 7 beste tips!

Hoe gebruik je een dildo? De 7 beste tips! - hoe gebruik je een dildo

Hoe gebruik je een dildo? Een dildo gebruik je vooral om van te genieten. Het geeft jouw seksleven een extra dimensie, is een plezierige aanvulling of een manier om te experimenteren. Ga voor soloseks of gebruik een dildo samen. Er zijn allerlei redenen waarom jij een dildo aanschaft. Om te zorgen dat jij plezier hebt van jouw speeltje en deze veilig gebruikt hebben wij een aantal handige tips opgesteld. Lees snel verder.

Dildo gebruiken? De 7 beste tips die het nog leuker maken!

 1. Dildo bestellen?
  Heb je nog geen speeltje aangeschaft? Wij adviseren om te kijken naar het gebruik, het materiaal en de opties. Ga bijvoorbeeld voor een realistische dildo of een dildo met zuignap. Kies voor het materiaal dat bij jou past. Siliconen is een zacht, comfortabel materiaal. Je kunt ook gaan voor het stevige, robuuste gevoel van een glazen of metalen dildo. Tot slot kun je nog kijken naar de mogelijkheden zoals multi stimulatie (Tarzan) of een trilfunctie.
 2. Gebruik glijmiddel
  Het is altijd slim om glijmiddel te gebruiken. Of je nu ervaren bent of voor de eerste keer met een dildo aan de slag gaat. Glijmiddel draagt bij aan een soepele penetratie die pijnvrij verloopt.
 3. Gebruik je speeltje op jouw ervaringsniveau
  Ga jij jouw dildo voor het eerst gebruiken? Wees dan rustiger en voorzichtiger wanneer je de dildo gaat inbrengen. Lees bijvoorbeeld ook de handleiding van jouw speeltje of lees je online in.
 4. Dildo gebruiken? Zo doe je dit!
  Kom eerst in de stemming en zorg dat je geil bent. Je kunt rustig beginnen door de dildo rondom je vagina te bewegen. Of druk de dildo zachtjes op de vagina. Beweeg hem bijvoorbeeld over je schaamlippen, clitoris en werk rustig naar penetratie toe. Wrijf, duw of druk. Experimenteer en kijk waar jij opgewonden van raakt. Penetreer vervolgens met de dildo wanneer je hier klaar voor bent. Je kunt een klein stuk penetreren of dieper gaan afhankelijk van waar jij klaar voor bent. Niet direct opgewonden? Schrik niet, ontdek je lichaam en wen rustig aan dit type stimulatie. Combineer het penetreren bijvoorbeeld met het stimuleren van je clitoris. Zo ervaar je extra sensaties die jou naar een hoogtepunt kunnen brengen.
 5. Noodsituatie? Geen paniek!
  Het gebruik van speeltjes verloopt niet altijd vlekkeloos. Je hebt vast alle voorbereidingen getroffen. Gaat het toch mis? Probeer zo rustig mogelijk te blijven. Wees gerust je bent niet de enige bij wie wel eens een speeltje knel is komen te zitten. Schaam je niet en zorg dat je contact opneemt met jouw huisarts als dit nodig is. Die heeft vast wel gekkere dingen gezien. Tip: gebruik de dildo waarvoor het bedoeld is. Ga deze niet anaal of anders gebruiken dan heb je kans op problemen. Voor anaal gebruik zijn er anale dildo’s. Die hebben een stop.
 6. Maak je speeltje schoon na ieder gebruik
  Een goede hygiëne is bij seksspeeltjes extra belangrijk. Een schoon speeltje zorgt dat je bacteriën, schimmels of infecties voorkomt. Een fijne bijkomstigheid is dat door een goede schoonmaak je speeltje niet beschadigd raakt en langer meegaat. Tip: gebruik een toycleaner. Die is afgestemd op (het materiaal van) jouw speeltje.
 7. Kies de juiste opbergruimte
  Zorg dat je jouw speeltje op een goede plek opruimt. Doe dit niet alleen om te voorkomen dat iemand jouw speeltjes ontdekt, maar ook zodat je schoonmaak niet voor niets is geweest.

 

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.