Hoe gebruik je sextoys? De 6 beste tips!

Hoe gebruik je sextoys? De 6 beste tips! - hoe gebruik je sextoys

Seksspeeltjes zijn er in allerlei varianten. Van vibrator, dildo tot masturbator. Ieder soort speeltje heeft vaak weer diverse mogelijkheden en opties. Misschien gebruik jij een speeltje tijdens soloseks of juist met je partner. Er is zoveel mogelijk dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Hoe gebruik je sextoys? Lees onze tips om jou (en je partner) op weg te helpen.  

Seksspeeltje gebruiken? 6 voor een plezierig gebruik!

 1. Kies een voor een speeltje dat bij jou of jullie past
  Selecteer zelf een speeltje of bespreek wat jullie aanspreekt. Wij adviseren om te kijken naar het gebruik, het materiaal en de opties. Kijk naar waarvoor je of jullie samen het willen gebruiken en welke opties jullie belangrijk vinden. Kies ook eens voor een speeltje dat minder populair is. Er zijn vele leuke speeltjes die je nog kunnen verrassen zoals een koppelvibrator, cockring, vagina toys of anaal toys.
 2. Wees voorbereid
  Zorg dat je alles in huis hebt wat je nodig hebt. Zo is glijmiddel vaak een handig hulpmiddel. Het voorkomt dat de huid gaat trekken, je pijn of ander ongemak ervaart. Glijmiddel zorgt dat je een vibrator, dildo of ander speeltje net wat beter kunt gebruiken.
 3. Kom in de stemming
  Zorg dat je opgewonden bent voordat je het speeltje gebruikt. Iedereens libido is anders. Komt rustig in de stemming. Voorspel kan hierbij helpen. Raak aan, masseer of lik. Speel met jezelf of met elkaar zodat je (allebei) opgewonden bent. Wanneer je opgewonden bent kun je een speeltje veilig en goed gebruiken. Een dildo kan bijvoorbeeld beter penetreren als je opgewonden bent.
 4. Experimenteer met je speeltje
  Een speeltje heeft veel mogelijkheden. Zo hoef je met een dildo niet altijd alleen te penetreren of kun je met een vibrator meer dan de clitoris stimuleren. Begin bij bijvoorbeeld door het geslachtsdeel te ontdekken. Bij een vagina kun je eerst de schaamlippen stimuleren en bij de penis kun je bijvoorbeeld starten met de ballen. Streel, lik, zuig of masseer. Probeer verschillende dingen uit. Ga vervolgens ervoor om het speeltje te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Dit verschilt per type speeltje. Ga bij een vibrator of dildo bijvoorbeeld rustig verder met het inbrengen in de vagina of anus. Je kunt met behulp van glijmiddel steeds dieper penetreren. Beweeg ritmisch. Wissel je tempo af, draai rond, wissel af in de diepte van de penetratie of haal het speeltje er even uit. Wissel af en experimenteer met het inbrengen, toepassen van druk of de duur van penetratie. Dit afhankelijk van je type speeltje. Bij een trilei of buttplug kun je bijvoorbeeld starten met een paar minuten penetratie en dit opbouwen naar tien minuten. Met een dildo of vibrator kun je niet alleen penetreren, maar ook zachtjes duwen op erogene zones zoals de clitoris. Tevens kun je ook het gebied om de clitoris en de schaamlippen stimuleren. Er zijn allerlei mogelijkheden om af te wisselen met speeltjes. 
 5. Geen orgasme? Geen punt!
  Het kan zijn dat jij of je partner niet tot een hoogtepunt kan komen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Raak niet direct in paniek en wees vooral niet te veel bezig met het bereiken van een orgasme. Probeer eens af te wisselen in bijvoorbeeld je ritme of stimuleer ook een andere erogene zone. Ga er vooral voor dat jij of je partner geniet. Praat er tevens over met elkaar. Bespreek na het gebruik eens hoe jij/jullie het hebben ervaren.
 6. Maak je speeltje schoon na gebruik
  Een schoon, fris speeltje vinden de meeste gebruikers prettig. Wist je echter dat een hygiënisch speeltje ook vervelende gezondheidsproblemen voorkomt en bijdraagt aan een langere levensduur? Gebruik een toycleaner om jouw speeltje gemakkelijk en goed te reinigen.

 

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.