Te snel klaarkomen? Lees onze tips!

Te snel klaarkomen? Lees onze tips! - te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen? Het is iets waar veel mannen weleens mee te maken krijgen. Het is dan ook zeker niet iets om je voor te schamen. Het komt namelijk vaker voor dan je denkt. Wat is het nu exact, wat zijn de oorzaken en vooral welke oplossingen zijn er? Lees verder in ons blog om hier achter te komen. 

Wanneer spreek je van een vroegtijdige zaadlozing?

Premature ejaculatie is de officiële benaming voor te snel klaarkomen of vroegtijdige zaadlozing. Maar wanneer spreek je nu van te snel klaarkomen en wat is dan het gemiddelde? De meeste mannen komen binnen zes minuten klaar. Wanneer je als man na penetratie binnen één minuut klaarkomt is er sprake van premature ejaculatie. Daarnaast kan het zijn dat de zaadlozing uitstellen niet lukt. Tot slot spreek je ook van te snel klaarkomen wanneer er vervelende gevolgen aan vastzitten. Zo kan het zijn dat het spanning of frustratie oplevert tussen jou en je partner. Of kan het zelfs je relatie doen eindigen. Lees verder over de oorzaak en wat je eraan kunt doen. 

Wat zijn de oorzaken van te snel klaarkomen?

Vroegtijdig klaarkomen kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan medicatie, overgewicht of stress de achterliggende reden zijn. Echter kan het ook zijn dat je een infectie van de prostaat hebt of een schildklieraandoening hebt. Weet jij wat de oorzaak is bij jou? Je kunt het altijd bespreken met iemand die je vertrouwt. Ook een bezoek aan de huisarts kan het e.e.a. verhelderen. Wellicht is de oplossing dichterbij dan je denkt.

Klaarkomen uitstellen? Lees onze tips zodat je orgasme kunt uitstellen!

Soms wil je minder snel klaarkomen zodat jij (en je partner) langer of meer plezier kunnen beleven. Klaarkomen uitstellen? Er zijn verschillende manieren die jou kunnen helpen om vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Hoe kom je minder snel klaar? Er zijn allerlei mogelijkheden. Lees onze tips en technieken of neem een kijkje bij onze speeltjes voor mannen.

 1. Praat erover.
  Maak het bespreekbaar. Ga in gesprek met je partner. Zorg dat je beide je gevoelens kunt uiten. Bespreek ook eens of er oplossingen liggen in zaken als speeltjes. Zo zijn er penisringen die ervoor zorgen dat jouw erectie langer aanhoudt. Je kunt er tevens voor kiezen om te kijken voor speeltjes voor vrouwen. Jullie kunnen namelijk tijdens de seks ook eerst richten op het orgasme van de vrouw.
 2. Wees ontspannen en voorbereid.
  Wanneer je gespannen bent, stress of angst ervaart heeft dit geen gunstig effect op het klaarkomen. Probeer bijvoorbeeld eens langer voorspel of een massage met massage olie. Ook kun je middelen gebruiken om je orgasme uit te stellen.
 3. Verminder gevoel aan de eikel.
  Wanneer je vlak voor een orgasme stopt met penetreren kun je knijpen onder de eikel. Je pakt je penis tussen de duim en wijsvinger vlak onder de eikel. Hierdoor trekt het bloed weer terug en wordt klaarkomen niet mogelijk.
 4. Gebruik een condoom.
  Een condoom zorgt dat er geen huid op huid contact is en dat het orgasme vertraagt wordt.
 5. Minder afwisseling.
  Probeer eens minder verschillende standjes of minder diep te penetreren. Bouw het langzaam op.
 6. Starten en stoppen
  De start en stopmethode betekent dat je niet continu penetreert, maar het afwisselt met wat anders. Je kunt iedere keer ongeveer één minuut penetreren waardoor je vaak pas na zes keer klaarkomt.

 

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.