Uit de kast komen

Uit de kast komen - uit de kast komen
Uit de kast komen 2

Uit de kast komen is een uitdrukking, in het Engels wordt het ook wel een coming out genoemd. Met uit de kast komen wordt bedoeld dat iemand openlijk over de eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit naar buiten toe treed. Mensen die uit de kast kunnen komen zijn bijvoorbeeld lesbiennes, homo´s of mensen die biseksueel zijn. 

Bij wie kom je uit de kast?

Uit de kast komen kan eng zijn, je kan bang zijn voor de reacties. Kom daarom als eerst uit de kast bij mensen die je vertrouwt, denk hierbij aan je beste vriend of vriendin, of je ouders. 

Hoe kan je uit de kast komen?

Wanneer je eenmaal uit de kast wil gaan komen is het volgende erg belangrijk. Zelf Acceptatie, wanneer je jaren rondloopt met onderlinge strijd van gevoelens en emoties is het erg belangrijk dat je jezelf accepteert zoals je bent. 

Wanneer je op het punt bent gekomen om het mensen te gaan vertellen, zorg er dan voor dat je mensen om je heen hebt die je vertrouwt. Zij kunnen je steunen in een periode waarin eventueel vervelende reacties kunnen komen. 

En als laatst, wees gewoon eerlijk over je gevoelens! Vertel wanneer je het eng vond om uit de kast te komen, en over je seksuele geaardheid of genderidentiteit. Mensen hebben begrip voor je als je eerlijk bent. 

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.