Waar zit de clitoris?

Waar zit de clitoris?

Waar zit de clitoris? De wegwijzer naar een heerlijk orgasme!

De clitoris? Het is het gevoeligste plekje van de vrouw. Het kan een vrouw enorm veel genot geven. De clitoris is essentieel voor een goed orgasme. Bij een groot deel van vrouwen is het stimuleren van de clitoris dan ook noodzakelijk om klaar te komen. Echter weten lang niet alle mannen of vrouwen de clitoris te vinden. Het is niet gek dat ‘waar zit de clitoris‘ een veelbesproken onderwerp is. Samen ontrafelen we het geheim en kom je alles te weten over de clitoris.

Wat is een clitoris? Kom alles te weten!

De clítoris of clitóris? Volgens van Dale is het clítoris. De clitoris, clit, klit, kittelaar, orgasmeknopje of kittelaar. Een clitoris heeft veel benamingen. De clitoris is een groot orgaan dat vergelijkbaar is met de eikel. Het knobbeltje is het zichtbare deel en bevindt zich aan de buitenkant van het lichaam. Het lichaam van de clitoris bevindt zich inwendig en eindigt bij de G-spot. Het lichaam van de clitoris bestaat uit vier onderdelen die opzwellen. Dit zijn twee armen en twee ‘bulbi’. De functie van de clitoris is puur en alleen genot. Plezier zorgt er tot slot voor dat we vaker zin hebben en ons voorplanten. Kortom, biologie op zijn best.

Waar zit de clitoris? Wij wijzen je de weg!

Wil jij de clitoris vinden? Wij vertellen je waar je de clitoris kunt vinden. Iedere vrouw en haar clitoris is uniek. Ze verschillen in kleur of grootte. Echter is de plaats gelijk. Je vindt de clitoris aan de bovenkant van de vulva achter de schaamlippen. Tussen de buitenste schaamlippen op het punt waar de binnenste schaamlippen samenkomen vind je de clitoris.  

Waar zit de clitoris? - waar zit de clitoris


Kom je ook? De clitoris zorgt voor jouw orgasme!

Een gevoelige clitoris, het is zelfs het gevoeligste plekje van het lichaam van de vrouw. Er komen maar liefst 8000 zenuwuiteinden bij elkaar. Dit is dubbel zoveel als bij de eikel op het lichaam van de man. Je kunt je voorstellen dat dit een plek is die je niet over wilt slaan. De clitoris zorgt ervoor dat je vagina vochtig wordt. De zwellichamen van de clit zwellen op waardoor er druk komt op de vaginawanden. De druk wordt hoger waardoor de bloedvaatjes uitzetten en vocht afscheiden. Maar wist jij dat ieder vrouwelijk orgasme bestaat dankzij de clitoris? Wanneer jij geil bent kantelt de clitoris naar achter en wordt je vaginawand gevoeliger voor stimulatie. Hierdoor kun je klaarkomen tijdens penetratie. Veelal wordt dit als vaginaal klaarkomen benoemd echter is de clit verantwoordelijk voor het klaarkomen van een vrouw.

Clitoris stimuleren? 6 Tips die je verder helpen!

De clitoris heeft de hoofdrol als het gaat om vrouwelijk genot, dat mag duidelijk zijn. Ga op ontdekking uit en verken de vagina. Het kennen van jouw lichaam verhoogt jouw plezier. Doordat een clit zeer gevoelig is kan een lichte aanraking voldoende zijn. Je hoeft niet continu druk uit te oefenen. Gebruik je vingers of houd je hand stil en beweeg je bekken voor een stimulerend en lustopwekkend gevoel. Je kunt drukken, wrijven of kloppen. Wissel snelheid af. Kom je bijna klaar? Je klit is nog gevoeliger, dus je kunt ook het gebied eromheen stimuleren zodat je tot een zinderend hoogtepunt komt. En als je klaar bent voor een volgende stap kun je nog een speeltje, zoals bijvoorbeeld een clitoris vibrator aanschaffen voor extra speelplezier.

Stimuleer jouw clitoris met een clitoris vibrator

-42%
-37%

Clitoris vibrators

Satisfyer 2 Next Generation

18,95
-33%
-53%

Clitoris vibrators

Mimosa Stimulator

26,95
Alle clitoris vibrators
Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.