Wat is een fetish?

Wat is een fetish? - fetish

Wat is nu eigenlijk een fetish?

Een fetish staat niet goed bekend en brengt veelal slechte associaties met zich mee. Het is een seksuele voorkeur voor iets afwijkends. Echter is een fetisj niet gek. Deze adoratie van iets anders wordt niet bewust gekozen, maar het zorgt wel dat je meer nodig hebt of iets bijzonders nodig hebt om opgewonden te raken. Het hebben van een fetish komt veel meer voor dan je zelf denkt en zolang het je niet beperkt in je leven kan het zeker geen kwaad. 

Wat is een fetish?

Fetish of fetisj is een vorm van aanbidding. Veelal wordt het gerelateerd aan een seksuele aanbidding. Gezien het gaat om de voorkeur voor iets dat anders is, is dit niet een adoratie van een geslachtsdeel. Het gaat hier bijvoorbeeld om een fetisj voor een lichaamsdeel, materiaal fetisj of fetish voor kleding. Een fetish kun je dus voor van alles hebben zoals voeten, latex, leer, satijn, hakken of ondergoed. 

Hoe ontstaat een fetish?

Er zijn verschillende meningen over hoe een fetish ontstaat of waar het vandaan komt. Vaak wordt er gezegd dat er in het kinderleven al een voorkeur ontstaat die later uitgroeit tot een fetish. Of dat de eerste seksuele ervaringen uitgroeien tot een fetish. Veelal weten we ook niet waar het vandaan komt. Een fetish is pas een fetisj wanneer je niet meer of nauwelijks opgewonden kan raken zonder het voorwerp, materiaal of lichaamsdeel. Een fetish hoeft niet iets vreemds te zijn, maar kan dus wel extreme vormen aannemen.

Welke soorten fetisjen zijn er?

Er zijn verschillende vormen van fetishes. Zo zijn er veel voorkomende fetisjes en zijn er zeldzame vormen van fetishes. Veel voorkomende fetishes zijn bijvoorbeeld voor voeten, leer, lak, voyeurisme, BDSM, groepsseks en seks in het openbaar. De zeldzame fetisjes zijn onder andere urine, ontlasting of bloed. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken en eigenlijk is het dus niet zo vreemd om een fetish te hebben.   

Kan het kwaad om een fetish te hebben?

Een fetish zal in vele gevallen geen probleem zijn. Je hoeft je er echt niet voor te schamen. Mensen worden nu eenmaal opgewonden van verschillende dingen. Het kan echter wel extreme vormen aannemen. Wanneer je er zelf last van hebt of het jezelf of je partner beperkt dan is het verstandig om er iets aan te doen. Zolang jij en je partner er tevreden mee zijn, kan het dus geen kwaad. Geniet en accepteer je eigen seksuele voorkeuren en die van een ander.   

Sweetoy.nl gebruikt cookies om onze webshop optimaal te laten functioneren en jou de best mogelijke shop ervaring te geven.